X

Παρέλυσε το Δημόσιο από την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιείται από τους εργαζομένους της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους.

Ant1news

Πορεία προς τη Βουλή κάνουν αυτήν την ώρα οι απεργοί της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του, για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις τους.

Λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα, δε λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία και τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού, εξαιτίας της οποίας δεν γίνονται σήμερα επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων, ούτε παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Κανονικά ωστόσο, γίνονται αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και π προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές κρατουμένων προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Στο μεταξύ, σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου, με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.