X

Στο τέλος Νοεμβρίου παίρνουν τα πρώτα αναδρομικά οι ένστολοι

Την Δευτέρα κατατίθεται η σχετική τροπολογία που αποκαθιστά τους ένστολους.

Ant1news

Υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση που αποκαθιστά πλέον τους μισθούς των ένστολων και ρυθμίζει την αναδρομική επιστροφή των απωλειών τους, αρχής γενομένης από τον επόμενο μισθό που θα τους καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε χθες, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ένστολων με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια .

Την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται η τροπολογία η οποία περιλαμβάνει τις σχετικές ρυθμίσεις με τις οποίες αποκαθίστανται κατά 50% οι περικοπές τις οποίες είχαν υποστεί οι ένστολοι από τν 1η Αυγούστου του 2012. Έτσι λοιπόν με τον μισθό Δεκεμβρίου (ο οποίος καταβάλλεται στις 27 Νοεμβρίου), θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, (του Β’ εξαμήνου του 2014).

Τα υπόλοιπα αναδρομικά που αφορούν 23 μήνες οι ένστολοι θα τα λάβουν σε 36 δόσεις αρχής γενομένης από την  1η Ιανουαρίου του 2015. Αν τα αναδρομικά είναι μέχρι 250 ευρώ θα καταβληθούν συνολικά με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου (που καταβάλλεται στο τέλος Δεκεμβρίου).

Επίσης αποκαθίστανται και οι συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων  κατά 50%, αρχής γενομένης από την καταβολή στις 22/12/2014, στην οποία θα περιλαμβάνεται και μέρος των αναδρομικών από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Σταϊκούρας, εξήγησε πως ήταν αδύνατον να καταβληθούν  στο σύνολο τους άμεσα τα αναδρομικά και η αποκατάσταση στους μισθούς, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε εκτροχιασμό του προϋπολογισμού.