X

Αποχή διαρκείας των δικηγόρων από Δευτέρα

Σε αποχή διαρκείας κατέρχονται πανελλαδικά οι δικηγόροι από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου.

Ant1news

Του Νίκου Γερακάρη

Της απόφασης για αποχή, προηγήθηκε και η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα του πανελλαδικού δικηγορικού δημοψηφίσματος για απόρριψη του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε μετά το δικηγορικό δημοψήφισμα, τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της:

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε το Σώμα ότι η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγόρων, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης είχε το πρωί συνάντηση μαζί του.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής. Παράλληλα, ζήτησε να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος,  προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μολονότι δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους Δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.