X

Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων - στάση εργασίας στο Δημόσιο

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, ενώ η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί στάση εργασίας την ίδια ημέρα.

Ant1news



Σαρανταοκτάωρη απεργία, για την Τετάρτη και την Πέμπτη 17 και 18 Δεκεμβρίου, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στις 13:00 στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ παράλληλα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όπου θα συμμετάσχουν, επίσης, μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Μέσα σε αυτό το φόντο, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Τετάρτη παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, ζητώντας την ακύρωση των απολύσεων στο Δημόσιο και την αποτροπή νέων.

Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.