X

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Από τις 12:00 έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ ότι θα ξεκινήσει τη στάση εργασίας, ενώ στις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος. Απεργία και από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Ant1news

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στο Δημόσιο και την αποτροπή νέων. Εξάλλου, έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα νομαρχιακά τμήματά της να προγραμματίσουν για αύριο ανάλογες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και διαβήματα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται, σήμερα και αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ σήμερα το μεσημέρι, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ διοργανώνουν, παράλληλα, συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όπου θα συμμετάσχουν, επίσης, μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι των φοιτητών.