X

Επιστράτευση τέλος με απόφαση Κατρούγκαλου-Σκουρλέτη

Οι δύο υπουργοί δρομολογούν τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, για την κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στην κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, προχωράει η Κυβέρνηση.

Στην πρωινή συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Πάνου Σκουρλέτη, τέθηκε επι τάπητος ο συντονισμός της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αναληφθεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως έλεγαν στον www.Αnt1news.gr πηγές προσκείμενες στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το μέτρο θα διατηρηθεί μόνο για τις συνταγματικές προβλέψεις που αφορούν στις θεομηνίες, αλλά και καταστάσεις κινδύνου της Δημόσιας Υγείας.

Το τέλος της επιστράτευσης είχε προαναγγείλει με την ομιλία του, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Πάνος Σκουρλέτης.

Ήδη από τις 30 Ιανουαρίου, με  απόφαση του Πρωθυπουργού, που ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης .Παναγιώτη Λαφαζάνη, έγινε άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι είχαν τεθεί σε επιστράτευση μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τον περασμένο Ιούλιο.