X

Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα την Πέμπτη

Γενική 24ωρη απεργία «παγώνει» όλες τις υπηρεσίες. Δείτε αναλυτικά τι θα λειτουργήσει και τι θα «απεργήσει».

Ant1news

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και κάποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ΠΝΟ, η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, οι έμποροι, καθώς και οι δημοσιογράφοι. Αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Το ασφαλιστικό, οι αλλαγές που σχεδιάζονται για τις συντάξεις, οι φόροι, τα κόκκινα δάνεια και ο ΕΝΦΙΑ, είναι οι βασικοί λόγοι αντίδρασης.

Αναλυτικά οι απεργοί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου

ΕΣΕΕ: Απεργούν οι έμποροι

Μετά από αποφάσεις που έλαβαν οι τοπικές ομοσπονδίες και σύλλογοι, αποφασίστηκε η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, από το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. «Πάγια θέση της ΕΣΕΕ, σημειώνεται, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Απεργία από την ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της  χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, αφού τόσο η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), όσο και η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Μετά τις επαναλαμβανόμενες απεργίες της περασμένης εβδομάδας, η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι αν δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματα του κλάδου, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, που θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10:00 και από τις 16:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από την 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Ο ΟΣΕ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, ακυρώνοντας όλα τα δρομολόγια και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.. Επιπλέον, θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων από και προς το Κιάτο – Πάτρα.

ΠΟΕΔΗΝ

Χωρίς γιατρούς θα παραμείνουν τα νοσοκομεία, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αφού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων θα συμμετάσχει στην απεργία.

ΠΟΕ- ΟΤΑ

Απεργία και στις δημοτικές δομές.

Στην Κλαυθμώνος και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ θα συμμετάσχουν στην απεργία, επίσης.

«Ρολά» σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΣΣ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ).

ΜΜΕ

Παύση της ενημέρωσης από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, έως και τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, αφού όλα τα σωματεία του Τύπου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. «Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.