X

Συλλαλητήρια την Τρίτη για το πολυνομοσχέδιο

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα έχουν σχεδιαστεί παράλληλα με την ψήφιση στη Βουλή της δεύτερης δόσης των προαπαιτούμενων.

Ant1news

Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, ενάντια στο νέο πακέτο των προαπαιτούμενων που θα συζητείται την ίδια μέρα στη Βουλή.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6 το απόγευμα και σε αυτό θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένονται και σε άλλες μεγαλουπόλεις.

Την κατηγορηματική της αντίθεση στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι βάζει για πολλά χρόνια στο «ψυγείο» τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακυρώνει τα όποια μισθολογικά οφέλη θα προέκυπταν από το ξεπάγωμα των μισθών από 1/1/2016. 

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους βρίσκεται ζεστό χρήμα για ανακεφαλαιοποιήσεις και επιχορηγήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα υποστούν πάγωμα μισθών, μείωση των εισοδημάτων τους και της αγοραστικής τους δύναμης για πολλά χρόνια.

 

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, λέγοντας όχι στο νέο μισθολόγιο και διεκδικώντας:

  • Νέο Μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη
  • Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων