X

Πορεία διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό από τους επιστήμονες

Σε συνάντηση των επιστημονικών φορέων απορρίφθηκε ομόφωνα, με κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Σε νέα συνάντηση θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Ant1news

Κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή πραγματοποιούν την Πέμπτη 14/1 στις 12:00, δικηγόροι και λοιποί επιστημονισμοί φορείς, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι επιστημονικοί φορείς της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

«Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)» αναφέρεαι μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Την Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν (ώρα 11.00 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ), ενώ τριήμερη πανελλαδική αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.