X

Τριήμερο “χάος” στα δικαστήρια όλης της χώρας

Αποχή αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Ant1news

Σε πανελλαδική αποχή βρίσκονται οι δικηγόροι από σήμερα έως τις 14 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, έχει διατυπώσει την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Οι δικηγόροι τονίζουν ότι «αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».

Στις κινητοποιήσεις παίρνει μέρος και ο Δικηγορικός Συλλογος Αθήνας, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλογων που συγκαλείται την Πέμπτη, καθολική αποχή αόριστης διάρκειας όλων των δικηγόρων της χώρας. 

Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι  τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος τους και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.  

Την Πέμπτη 14/1/2014 στις 12 το μεσημέρι,  θα πραγματοποιηθεί πανδικηγορική συγκέντρωση στα γραφεία του ΔΣΑ και πορεία στη Βουλή.