X

Στους δρόμους για το Ασφαλιστικό

Μπαράζ κινητοποιήσεων σήμερα ενάντια στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις.

Ant1news

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα  συνδικάτα, επιστημονικοί φορείς κι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιδρώντας στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η στάση αρχίζει στις 11:00 και ολοκληρώνεται με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία ξεκινά στις 12:00 μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Σε αντίθεση με άλλες μηχανοκίνητες πορείες, σήμερα δεν αναμένεται να λάβουν μέρος απορριμματοφόρα παρά μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πόλης.

Στις 11.30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποιούν οι επιστημονικοί φορείς. Από 11 πμ έως 3 μμ πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξαν οι γιατροί όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς.

Στη 1 το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που έχουν αποφασίσει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας από 12-2 μμ ή από 2-4 μμ.


Στις 11, εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες με τις οικογένειές τους, αλλά και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που απεργούν από την Τρίτη, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά (πύλη Ε3, Άγιος Διονύσιος) και θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.