X

Κατέβηκαν στους δρόμους και οι επιστήμονες της Μακεδονίας

Το «κίνημα της γραβάτας» κατά του ασφαλιστικού έκανε δυναμική εμφάνιση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ant1news


Με πανό και πλακάτ εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, και δικαστικοί επιμελητές από τους νομούς της Μακεδονίας. 

Με πρωτοβουλία των επιστημονικών τους συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου και έκλεισαν για λίγη ώρα τον οδικό κόμβο. 

Στη συνέχεια έκαναν πορεία με πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: "Κατρούγκαλε ντροπή σου, παρατήσου", "θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός, δεν θα μας πεθάνει ο Κατρούγκαλος", "εσείς με τα φουλάρια, εμείς με τις γραβάτες, όχι άλλα βάρη στις δικές μας πλάτες", κάτω τα χέρια απ τα Ταμεία", " το Ασφαλιστικό δεν θα περάσει" κ.ά.

 

 
Μέσα από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου έμειναν για περίπου 40 λεπτά, διακόπτοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Αγίου Δημητρίου. Εκεί κάποιοι δικηγόροι έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις κρέμασαν συμβολικά στα κάγκελα της εξωτερικής εισόδου του υπουργείου, ενώ άλλοι άναψαν πυρσούς.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα της πορείας στο υπουργείο, καθώς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απουσίαζε. 

«Όταν φορολογείται το 80% του εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία είναι φανερό ότι με το 20% δεν μπορεί όχι μόνο να συντηρήσει γραφείο αλλά ούτε να ζήσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΘ Νίκος Βαλεργάκης.

Συμπαράσταση στην κινητοποίηση των επιστημονικών φορέων εξέφρασε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ).