X

“Νεκρώνει” η χώρα την Πέμπτη

“Ρολά” κατεβάζει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στις 4 Φεβρουαρίου. Κλειστά φαρμακεία και βενζινάδικα. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, χειρόφρενο στον Προαστιακό. Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν.

Ant1news

Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την ερχόμενη Πέμπτη καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό. Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται εκτός συνόρων, αφού θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών «Supporting Syria and the Region, στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν από σήμερα με τους ένστολους να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό έξω από το κτήριο του ταμείου τους, στην οδό Βερανζέρου.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης  έχουν ήδη ανακοινώσει επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, η ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, (ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί κι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία).

Να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους στις 4 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις καλεί η ΓΣΕΒΕΕ τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

 

Την ίδια ημέρα κλειστά θα παραμείνουν και τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τα πρατήρια θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό.

Οι ναυτικοί οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν αποφασίσει 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου. 

Οι δικηγόροι συνεχίζουν  την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

 

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 3 Φεβρουαρίου θα απεργήσουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Για την ίδια ημέρα έχουν ξηρύξει 24ώρη απεργία οι τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών.