X

Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν οι αγρότες

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες μετά τα δυναμικά συλλαλητήρια στην Αθήνα. Στα χέρια της αστυνομίας 30χρονος για την επίθεση στο περιπολικό στο Χαϊδάρι.

Ant1news

Επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες μετά την διήμερη απόβαση στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησαν δυναμικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα.

Η εβδομάδα που αρχίζει αύριο αναμένεται να είναι καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί  προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. 

Την ίδια ώρα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους στην Αθήνα, αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών. Από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ξανάκλεισαν επ' αόριστον τα Τέμπη. 

Με άγριες διαθέσεις οι αγρότες από το μπλόκο του τελωνείου των Κήπων έφυγαν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να προλάβουν τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού, Αναστασία Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, που επέστρεφαν από την Αθήνα και να τους ζητήσουν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικόΟι αγρότες έστησαν «μπλόκο» στους βουλευτές για περίπου μία, ενώ δεν έλειψαν και οι προπηλακισμοί εναντίον τους.

Μία σύλληψη για τα επεισόδια των αγροτών στο Χαϊδάρι

Από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και από την αξιοποίηση πληροφοριών έφτασαν στα ίχνη ενός εκ των τριών ανδρών που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Χαϊδάρι οι άνδρες της Αστυνομίας.

Κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δαφνί, όταν ομάδα αγροτών σταμάτησε για αστυνομικό έγκλημα, τρεις άνδρες έσπασαν ένα περιπολικό της αστυνομίας, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο 30χρονος συνελήφθη στην Κόρινθο και βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην Ασφάλεια και πλέον εξετάζεται αν έχει ανάμιξη στον τραυματισμό των αστυνομικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί και τα άλλα δύο άτομα που έσπασαν με καδρόνια το περιπολικό και θεωρείται θέμα χρόνου πλέον η σύλληψή τους.