X

Αποκλεισμοί σε Εφορίες και Τράπεζες από τους αγρότες

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι αγρότες που συζητούν το να κατέβουν ξανά στην Αθήνα την ημέρα του ραντεβού των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό.

Ant1news

Εκτός από τα μπλόκα που ενισχύονται κόβοντας την Ελλάδα σε «κομμάτια» οι αγρότες πραγματοποιούν και αποκλεισμούς σε δημόσια κτίρια και τράπεζες των περιοχών τους.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μεταβούν στην Αθήνα την ημέρα που θα οριστεί η συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από το πρωί αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποκλείσει συμβολικά την είσοδο της ΔΟΥ Λάρισας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

 

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί και η ΔΥΟ Πύργου, από αγρότες του μπλόκου Αγ. Γεωργίου.

Από τα ξημερώματα και χωρίς προειδοποίηση οι αγρότες απέκλεισαν το χώρο και ενδεχομένων να παραμείνουν εκεί μέχρι το μεσημέρι.

 

Οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του νομού Χαλκιδικής, από τις 7 το πρωί έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό υποκαταστημάτων τραπεζών με τρακτέρ στα Μουδανιά και θα αποχωρήσουν από το σημείο μετά τις 15:00, οπότε λήγει το ωράριο των εργαζομένων.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και της Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου του Λούρου από τις 7 το πρωί έχουν αποκλείσει την εφορία της πόλης έχοντας αναρτήσει πανό που αναγράφει: «Έχουμε δίκιο - Θα νικήσουμε».

 

 

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες από το μπλόκο της Άρτας που αύριο θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία της ΔΟΥ Άρτας και της ΔΕΗ.

 Πολύωρο αποκλεισμό του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στα μπλόκα αεροδρομίου και αερογέφυρας Θέρμης.  Ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, αφού οι παρακαμπτήριοι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.