X

Αμετακίνητοι οι αγρότες, ενισχύουν τα μπλόκα

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό περιμένουν οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Ant1news

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία.

Το σημερινό πρόγραμμα των αποκλεισμών, στην περιφέρεια που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι -σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο- το εξής:

* Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί, σε συνέχεια και της αντίστοιχης χθεσινής κινητοποίησης).

* Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 στα δύο ρεύματα και τις παρακαμπτηρίους.

* Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

* Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00. Τις ίδιες ώρες σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη.

* Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης 12:00-13:00.

«Διαψεύδουμε, σαν Δυτική Μακεδονία, ότι συμμετέχουμε στην επιτροπή που κατέθεσε τις προτάσεις της στον πρωθυπουργό. Το μπλόκο Πολυμύλου Κοζάνης δεν εκπροσωπεί τη Δυτική Μακεδονία. Εμείς οι υπόλοιποι, οκτώ μπλόκα, εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και τις προτάσεις, τις οποίες έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό και θεωρούμε ότι τη στιγμή αυτή, αγρότες που πάνε στον πρωθυπουργό δεν βοηθούν το κίνημα, είναι σε λάθος κατεύθυνση και εκφράζουν συμφέροντα, που δεν έχουν να κάνουν με το αγροτικό πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Μόσχος.

Στις 13:30 δύναμη αγροτών από το μπλόκο στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, μεταβαίνει στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.Σύμφωνα με την επικεφαλής της συντρονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Διαμάντω Κρητικού, υπό σκέψη είναι και ο αποκλεισμός του δρόμου στον συγκεκριμένο κόμβο για το χρονικό διάστημα 18:00-21:00.

Μικροθήβες: Εξάωρος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού

Με νέο 6ωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών. Το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου θα ισχύσει, όπως και χθες, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα. Ο εξάωρος αποκλεισμός θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή τις ίδιες ώρες, έπειτα από απόφαση που έλαβαν οι αγρότες σε συνέλευσή τους στο μπλόκο.

Η εκτροπή των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, γίνεται στον κόμβο του Αλμυρού και στη συνέχεια οδηγούνται, μέσω Βόλου, στο Βελεστίνο και στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας. Το αντίστροφο συμβαίνει για όσα αυτοκίνητα κινούνται προς την Αθήνα. Η συγκεκριμένη παράκαμψη επιβαρύνει κατά 45 χιλιόμετρα τη διαδρομή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 Η αυριανή μέρα, ωστόσο, θεωρείται από τους ίδιους τους αγρότες κρίσιμη καθώς, όπως εκτιμούν, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα ανάψει και το πράσινο φως για να προσκληθούν στο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις που ήδη έχουν υποβάλει από κοινού μαζί με το μπλόκο των Τεμπών, αλλά και άλλα μικρότερα μπλόκα από την υπόλοιπη Ελλάδα.