X

Φεύγουν και οι τελευταίοι αγρότες από τα μπλόκα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και αποχωρούν αύριο από το μπλόκο των Μικροθηβών.Αποχωρούν και οι αγρότες από τα Μουδανιά. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα, είπε ο Β. Μπούτας από το Κιλελέρ.

Ant1news

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, μετά τους συναδέλφους τους στα Τέμπη και άλλες περιοχές της χώρας, και αύριο το πρωί στις 10.30 αποσύρουν τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα από τον οδικό κόμβο.

Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων έγινε μέσω γενικής συνέλευσης στο μπλόκο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από τις περιοχές του Αλμυρού, των Φαρσάλων και του Βελεστίνου. Οι αγρότες δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και περιμένουν από τον Πρωθυπουργό να τηρήσει όσα υποσχέθηκε στον αγροτικό κόσμο.

 «Με το κεφάλι ψηλά και συντεταγμένα» αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεών τους πήραν στη χθεσινή γενική συνέλευσή τους. «Μετά από 43 ημέρες αγώνα ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας, που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στο καναπέ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, και στην οποία παραθέτουν την πλούσια δράση τους στη διάρκεια των 43 ημερών του μπλόκου Μουδανίων: γύρισαν με τα αγροτικά τους οχήματα πολλά χωριά του νομού Χαλκιδικής, προχωρούσαν καθημερινά σε πολύωρους αποκλεισμούς, πραγματοποίησαν καταλήψεις σε τράπεζες και την εφορία και έδιναν το «παρών» σε όλες τις συλλογικές δράσεις που πραγματοποιούνταν από όλες τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στον κλάδο.

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν στο «μνημείο του Αγρότη» στο ιστορικό Κιλελέρ, απ’ όπου ο Βαγγέλης Μπούτας έδωσε το σύνθημα για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου του αγώνα των αγροτών.

«Μετά από 39 μέρες στον δρόμο, ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα, από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα» ειπε ο κ. Μπούτας.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες περιμένουν η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό και να δώσουν το «παρών» μαζί με το εργατικό κίνημα για να αποτρέψουν την ψήφιση του. «Είμαστε με το όπλο παραπόδα «μην τυχόν και η φορολόγηση έχει λεπίδες τροχισμένες και από τις δυο μεριές και μας αποκεφαλίσουν», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι από αύριο κιόλας θα αρχίσουν να οργανώνονται για την κάθοδο στην Αθήνα, αν χρειαστεί.

Κρήτη: Αποκελεισμοί τραπεζών και τελωνείων

Σε αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και των τελωνείων, προχωρούν από αύριο οι αγρότες της Κρήτης που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου, ξεκινά το πρωί της Δευτέρας με τον αποκλεισμό του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά, στο εκεί κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το μπλόκο των Πραιτωρίων καθώς και το μπλόκο από τους αγροτοκτηνοτρόφους του Οροπεδίου Λασιθίου.