X

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους περίπου δύο μήνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ant1news


Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως και την Τετάρτη  16 Μαρτίου αποφάσισε η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος . 

Η Ολομέλεια, που συνεδρίασε υπό τη προεδρία του  Β. Αλεξανδρή, ενημερώθηκε από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλάδου των Νομικών.

Αναφερόμενος στα βασικά συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και συγκρίνοντάς τα με το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, τόνισε:  «Συνάγεται ευχερώς ότι η πρόταση του Yπουργείου Εργασίας δημιουργεί αναλογιστική ανισορροπία στο Ταμείο Ασφάλισης Νομικών. Το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνει μόνιμη αλλά πρόσκαιρη λύση, μετατοπίζοντας απλά την βιωσιμότητα του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών μόλις κατά 2-3 έτη».

Με την αναλογιστική μελέτη αναδεικνύεται η βιωσιμότητα του κλάδου ασφάλισης Νομικών για επόμενα 20 και πλέον έτη, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης εξισορρόπησης των εισφορών-παροχών- μεταξύ παλαιών (προ της 1-1-1993) και νέων ασφαλισμένων.

Η Ολομέλεια υιοθέτησε την εισήγηση του προέδρου και αποφάσισε:

Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Ανάρτηση της αναλογιστικής μελέτης στο site της Ολομέλειας. Αποστολή των συμπερασμάτων – θέσεων και προτάσεων – στους θεσμούς με στόχο την αποδόμηση των θέσεων του προσχεδίου και την αντίστοιχη υπόδειξη ορθολογικών και δίκαιων επιλογών  και  σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 15 Μαρτίου προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις.