X

Κατάληψη στο Υπουργείο Μεταφορών από εκπαιδευτές οδήγησης (βίντεο)

Γιατί διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές οδήγησης. Τι λέει ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτών οδηγών στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ant1news

Με αποκλεισμό του υπ. Μεταφορών διαμαρτυρήθηκαν οι εκπαιδευτές οδήγησης για την κατάργηση με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που λάμβαναν.

Η αποχή από τα καθήκοντα των εκπαιδευτών οδήγησης έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα  αφού ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τις ασφαλιστικές του εισφορές και τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

«Εδώ 2 μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις και πάνω από 5.000-6.000 μαθητές δεν μπορούν να πάρουν δίπλωμα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη μορφή lock out, δηλαδή είμαστε ο μοναδικός κλάδος που θα φέρει έσοδα στο κράτος και οι υπάλληλοι εξεταστές δεν πηγαίνουν στις εξετάσεις γιατί δεν πληρώνονται. Πρέπει άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, άμεσα να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση» λέει ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτών οδηγών κ. Ζωγράφος στην κάμερα της ενημερωτικής εκπομππής του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα"

Σύμφωνα με την υπουργό Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη «ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι εχθές έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια.

"Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα που αναλύαμα αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί", σημείωσε η υφυπουργός. Κατόπιν εξηγήσεων, ωστόσο, ανέφερε ότι "μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο", με βάση τα δεδομένα της χθεσινής συζήτησης ενώ θα υπάρξει και επόμενο ραντεβού εφόσον αυτό που τους αποσταλλεί δεν κρίνεται επαρκές.

Τέλος, αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα είχαν μελετήσει, αλλά "ως υπουργός τους κατέστησα σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα" επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ το κράτος χάνει έσοδα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.