X

“Ματωμένες” ποδιές στο Yπουργείο Υγείας (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους στα νοσοκομεία και τις απλήρωτες καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο.

Ant1news

 

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν τόσο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όσο και οι απλήρωτες καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο.

Κρέμασαν τις ματωμένες τους ποδιές έξω από το Υπουργείο Υγείας πάνω στις οποίες είχαν γράψει «Κινδυνεύουν ζωές στο ΕΣΥ».

Αφορμή για τη διαμαρτυρία τους στάθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών ενώ στο πανό που έχουν κρεμάσει απευθύνονται στον αναπληρωτή υπ. Υγείας Π. Πολάκη με αφορμή την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη συνέχεια έφτασαν στη Βουλή όπου και πραγματοποίησαν πορεία, φορώντας ματωμένα γάντια.

Ακόμη κέρασαν σοκολατάκια τους περαστικούς, όχι όμως και τα ΥΜΕΤ που είχαν παραταχθεί εκεί προκειμένου να τους κλείσουν το δρόμο και να μην τους αφήσουν να περάσουν από το πλάι της Βουλής.

 

Ακόμη πέρασαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου και προσπάθησαν να μπουν μέσα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο σημείο σημειώθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείνουν την πύλη του Υπουργείου και τα μέλη να παραμένουν απ’ έξω.

 

Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, η σημερινή μέρα επρόκειτο να ήταν μια γιορτινή μέρα εάν και εφόσον είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και πιο συγκεκριμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής», τονίζει στην ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρης Σκουτέλης.