X

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ έξω από το Χρηματιστήριο

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ενώσεις εργαζομένους και στο σιδηρόδρομο. Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο. Ένταση και στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων εν όψει της ιδιωτικοποίησης των δυο λιμανιών ζητούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου στη λεωφόρο Αθηνών οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα συνεδριάζει στο κτήριο του Χρηματιστηρίου η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ προκειμένου να εγκριθεί η διαδικασία πώλησης των μετοχών του από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco.

Περίπου 25 συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

 

 

 

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην Αποθήκη Δ' του Λιμανιού, καθώς εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση έχουν κάνει παρέμβαση και βρίσκονται εντός της αίθουσας.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο, την ώρα που ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος παρουσίαζε στοιχεία στους μετόχους. Η ομιλία του διακόπτονταν από συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν φέρει στην αίθουσα κι ένα ομοίωμα Δούρειου Ίππου, σε μικρό μέγεθος, όπου αναγράφεται η λέξη "ΤΑΙΠΕΔ".

Μέχρι στιγμής παρουσιάστηκαν στους μετόχους τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015 και το masterplan για την πενταετία, ενώ εκτός από την τοποθέτηση των μελών του Δ.Σ., ο λόγος δόθηκε και σε εκπρόσωπο των εργαζομένων.