X

“Μπλόκο” στα κρουαζιερόπλοια από τους λιμενεργάτες

Απειλούν να σκληρύνουν την στάση τους εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου. Απέχουν και αυτό το Σαββατοκύριακο από την εργασίας τους.

Ant1news

Να σκληρύνουν την στάση τους με περισσότερες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι λιμενεργάτες μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική κίνηση εν μέσω καλοκαιριού.

Οι λιμενεργάτες απέχουν από την εργασία τους και αυτό το Σαββατοκύριακο, την ώρα που στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν τουλάχιστον 13.000 επιβάτες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους τουρίστες, λόγω της αποχής, είναι στην φόρτωση των αποσκευών τους.

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά έχουν δέσει τρία κρουαζιερόπλοια, ενώ συνολικά σήμερα αναμένονταν οχτώ.Ωστόσο, ένα από τα κρουαζιερόπλοια αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύτηκαν στα λόγια, θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονικό προσωπικού» και πρόσθεσε ότι «ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις».

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε μάλιστα. «Έχουμε καραμπινάτο μονοπώλιο με την πώληση του ΟΛΠ. Θα έχουμε δουλειά αύριο ή θα απολυθούμε όλοι;» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα λιμάνια, κάνει ό,τι πρέπει να γίνει».

«Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Επαίνεσε πάντως το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια δένουν κανονικά το Σάββατο.