X

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Από 1ης Ιουλίου οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Ant1news

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στις 11:30 η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, «οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 08:30», ενώ για την Περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα προαύλια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. 

Επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Με επίσχεση παροχής υπηρεσιών, από 1ης Ιουλίου, απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ζητώντας «τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο».

Αναφέρουν ότι «οι υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς δεν κάνει πίστωση». Επιπλέον, «οι κλινικοί γιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές».