X

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συνδικάτα και συλλογικότητες

Σε κλοιό περίπου 5 χιλιάδων αστυνομικών οι, εν εξελίξει, πορείες στην Θεσσαλονίκη.

Ant1news


«Θερμά» υποδέχονται τον πρωθυπουργό στη 81η ΔΕΘ, συνδικάτα και συλλογικότητες. Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους. Η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της σημειώνει ότι αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να «πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν».

ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου. Στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας έδωσαν «ραντεβού» η Επιτροπή “Ξεκίνημα” και η ΟΚΔΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. Η Αντιεξουσιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας δίνουν το παρών στην πλατεία Σιντριβανίου.

 

 

 

 

Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έχουν στηθεί έξω από το “Βελλίδειο” προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στον χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Εξάλλου, με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης. Δεν επιτρέπεται ούτε και η στάση-στάθμευση.