X

ΓΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δεν ξεπουλιούνται

Αντίθετη στην ένταξη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στο Υπερταμείο η Συνομοσπονδία. Καλεί τους εργαζομένους να στηρίξουν τον αγώνα.

Ant1news

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην ένταξη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στο Υπερταμείο εκφράζει η ΓΣΣΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται, υποθηκεύοντας με τον τρόπο αυτό τόσο το μέλλον της χώρας όσο και την πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες».

Σημειώνει δε πως «δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και το νερό, όπως και το ρεύμα, να περάσει στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας ακόμη και το βασικότερο αγαθό για τον άνθρωπο, εμπόρευμα».

Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της «ντροπής» όπως το αποκαλεί, που εντάσσει τις κοινωφελείς εταιρείες στο υπερταμείο, τονίζοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η Συνομοσπονδία καλεί, ακόμη, τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα «για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο “ξεπούλημα”  των ΔΕΚΟ

Την αντίθεση της στο "ξεπούλημα" των ΔΕΚΟ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, και στην οποία ασκεί δρυμία κριτική στην Κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" του Υπερταμείου.

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες", όπως, τονίζεται στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση καλώντας σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ στη Βουλή.