X

Δεν κάνουν πίσω οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Καθηλωμένα από την Κυριακή τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια. Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών.

Ant1news

Στο έδαφος θα είναι από την Κυριακή καθηλωμένα τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μετά την σημερινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκο, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) εμμένει στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νόμο του ΥΠΟΜΕΔΙ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και αφορά την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). 

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59. 

Τις ημέρες αυτές δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Οι ελεγκτές ζητούν τη μη εφαρμογή-τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νέου νόμου που φέρει τον τίτλο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις». 

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ότι εξέφρασε στη Βουλή τις έντονες επιφυλάξεις της για την ψηφισθείσα από την κυβερνητική πλειοψηφία αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Υ.Π.Α.). όπως, όπως επισημαίνει «οι επιφυλάξεις αυτές δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία».

«Η Νέα Δημοκρατία, ως η υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που με τη Συμφωνία Αλήθειας θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, επιθυμεί από τους εργαζόμενους να βάλουν πάνω απ' όλα το εθνικό καλό", προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.