X

Ανέστειλαν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Οι ελεγκτές τα βρήκαν με τον υπουργό Μεταφορών και τον διοικητή της ΥΠΑ.

Ant1news


Αναστέλλουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τις εξαγγελθείσες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.  

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

Του αισίου αποτελέσματος είχαν προηγηθεί, την Παρασκευή, σκληρές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών ο οποίος έβλεπε "μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες" πίσω από μια απεργία "χωρίς αιτήματα" καθώς οι ελεγκτές υποστήριζαν, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ότι δεν έγινε διαβούλευση για το νομοσχέδιο της ΥΠΑ και ότι πιάστηκαν εξαπίνης. 

Έντονες επιφυλάξεις για την ψηφισθείσα από την κυβερνητική πλειοψηφία αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Υπηρεσίας (Υ.Π.Α.). είχε εκφράσει και η ΝΔ επισημαίνοντας, πάντως, ότι «οι επιφυλάξεις αυτές δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία».