X

Συλλαλητήρια για τα εργασιακά στο Σύνταγμα

Η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ καλούν τα μέλη τους σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Σύνταγμα εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για τη β΄αξιολόγηση.

Ant1news

Τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν δουλειά και οι επικεφαλής των «θεσμών» θα έρθουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση, που θα έχει ως κύριο αντικείμενο τα εργασιακά.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων έχει θέσει επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα και η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα στις 6:30μμ, στο Σύνταγμα, -μέρα που έρχεται το  Κουαρτέτο για να ξεκινήσει το σήριαλ της «διαπραγμάτευσης» για το εργασιακό και είναι προγραμματισμένη η κινητοποίηση συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- όπως υποστηρίζουν.

Συλλαλητήριο για τα εργασιακά διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στις 18:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο κάλεσμα του τονίζει την «απαίτησή» του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ζητεί επίσης αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

«Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το πόρισμα των εργαζομένων», λέει το ΠΑΜΕ, αναφέροντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να συζητηθεί και να γίνει νέος νόμος.