X

Διαμαρτυρία των τεχνικών της τηλεόρασης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

"Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις" γράφει το πανό που ανήρτησαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ant1news

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν το πρωί τεχνικοί και δημοσιογράφοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που διαμαρτύρονται για το «μαύρο» στα κανάλια, μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εργαζόμενοι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι τεχνικοί έφτασαν το πρωί έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν στην είσοδο ενα πανό που γράφει "Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις", ενώ κόλλησαν και αφίσες που γράφουν "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και "κάτω η χούντα".

Μάλιστα, στην συγκέντρωση συμμετείχαν και δημοσιογράφοι ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι της ΕΤΙΤΑ προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο για να κρεμάσουν πανό στον πρώτο όροφο, ωστόσο οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και τους περιόρισαν στην είσοδο.

Άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν διακριτικά την συγκέντρωση, καθώς είχαν λάβει σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε ζητήσει να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Τελικά, οι τεχνικοί συνομίλησαν με τους υπευθύνους των γραφείων του κόμματος, οι οποίοι τούς διαβεβαίωσαν ότι θα διαβιβάσουν τα αιτήματά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Επίσης, οι τεχνικοί υπενθύμισαν την υπόσχεση του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ σωματείων, ιδιοκτητών καναλιών και κυβέρνησης και σημείωσαν πως αντί της συνάντησης, τελικά, ο κ. Παππάς κατέθεσε την τροπολογία, την περασμένη Παρασκευή.