X

Συγκέντρωση εργαζομένων στα κανάλια έξω από την Βουλή (φωτο)

Ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ant1news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από τη Βουλή, δημοσιογράφοι, τεχνικοί της τηλεόρασης και διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμο των καναλιών.

Οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (12:00 - 16:00), ανήρτησαν μπροστά από την είσοδο της Βουλής ένα πανό στο οποίο αναγράφεται: "Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις", ενώ ένα άλλο έγραψε "Όχι μαύρο στη Δημοκρατία". Παράλληλα, φώναξαν και το σύνθημα «Τσίπρα και Παππά, βάλτε το στο μυαλό σας καλά, όλα τα κανάλια θα μείνουν ανοιχτά».

Νωρίτερα, τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι «μιλούν σε ανοιχτά αυτιά» και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. Επίσης, τους είπε ότι δεν θα κατατεθεί άμεσα η τροπολογία του Ν. Παππά και όποια απόφαση ληφθεί θα είναι από το σύνολο της κυβέρνησης.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, να συμπορευθούν με τους αγώνες των Ενώσεών τους για την τελική νίκη και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μόλις λίγες ώρες μετά από την απόφαση του ΣτΕ να κάνει δεκτές επί της αρχής τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες και να συζητήσει σε άλλη συνεδρίαση την συνταγματικότητα του νόμου Παππά.