X

Ένταση σε ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου

Συνδικαλιστές διέκοψαν την ομιλία του Υπουργού και ανήρτησαν πλακάτ με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ. Συνταξιούχοι, στη Θεσσαλονίκη, έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου.

Ant1news

Ένταση και αποδοκιμασίες το πρωί σε  συνέδριο του ΙΚΑ, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ομάδα συνδικαλιστών που διαμαρτύρονται για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στάθηκε μπροστά από τον Υπουργό και σήκωσε πλακάτ με τα οποία σχημάτισαν τη φράση «όχι στον ΕΦΚΑ». Λία αργότερα μία δεύτερη ομάδα που κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο, σχημάτισε τη φράση «όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ».

Κάποιοι από τους συνδικαλιστές αποδοκίμασαν τον Υπουργό.

Με παρέμβαση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε την ομιλία του.

Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλος

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Περίπου 80 άτομα έδωσαν "ραντεβού" το πρωί στην Αριστοτέλους στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Οι συνταξιούχοι κάλεσαν τον υπουργό Εργασίας να ζήσει με όσα τους δίνει, χαρακτηρίζοντας κουρελόχαρτα τις επιστολές που τους έστειλε.

Όταν έφτασαν οι συνταξιούχοι στο Διοικητήριο θυροκόλλησαν μια από τις επιστολές του υπουργού Εργασίας, στην οποία είχαν γράψει πάνω με κόκκινη μπογιά «επιστρέφεται».