X

Ολονύχτια διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας

Δεκάδες νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Υπουργείου, όπου άναψαν κεριά.

Ant1news

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Οι νοσηλευτές τοποθέτησαν μικρά φαναράκια με αναμμένα κεριά ενώ στην κεντρική είσοδο κρέμασαν πανό, με το σύνθημα «Δώστε στους πολίτες αξιοπρέπεια - Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών».

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία είναι «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ, μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

 

Η Ομποσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη».

 

Τέλος, οι νοσηλευτές ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών και νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, πανεπιστημιακού επιπέδου νοσηλευτική εκπαίδευση.