X

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΔΑΚΕ, ανακηρύσσεται πρώτη δύναμη στην ΑΔΕΔΥ. Δεύτερη δύναμη η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ant1news

Με την ΔΑΚΕ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η ΔΑΚΕ, έλαβε 136 ψήφους και καταλαμβάνει 18 έδρες,χάνοντας μάλιστα για μια ψήφο και την 19η έδρα, ενώ η ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έλαβε 112 ψήφους και 15 έδρες.

Στην τρίτη θέση με 14 έδρες και 106 ψήφους η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί με 13 έδρες και 95 ψήφους η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν οι παρατάξεις των Αριστεριστών με 70 ψήφους και 9 έδρες, της ΛΑΕ με 57 ψήφους και 8 έδρες, η Ανατροπή – Ανεξάρτητοι με 40 ψήφους και 6 έδρες, η ΕΑΚ με 13 ψήφους και 1 έδρα, ενώ η παράταξη ΕΡΓΑΣ έλαβε 3 ψήφους χωρίς να κερδίσει έδρα.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΔΑΚΕ και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παΐδα για τη μεγάλη νίκη και την ανάδειξή της στην πρώτη θέση στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.Η ιστορική νίκη της ΔΑΚΕ σε μια κρίσιμη περίοδο, δίνει οξυγόνο και αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων δυνάμεων του Δημόσιου Τομέα» σχολιάζει ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, για τη νίκη της ΔΑΚΕ στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

«Εξαρχής, παρουσιάζοντας την Συμφωνία Αλήθειας, μιλήσαμε για ένα Δημόσιο που μπορεί να αξιοποιήσει πολύ καλύτερα το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του.  Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δημόσιο Τομέα. Μόνο έτσι θα δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας» συμπληρώνει.