X

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Δεμένα στους κάβους μέχρι νεωτέρας τα πλοία. "Κολλάει" με την 24ώρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 8 Δεκεμβρίου η νέα κινητοποίηση. Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση των ναυτικών.

Ant1news

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όπως αποφασίστηκε μετά απο συνεδρίαση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι η ΠΝΟ θα συμετάσχει στη  γενική απεργία που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, τα πλοία θα παραμείνουν "δεμένα" μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τουλάχιστον.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η ΠΝΟ θα συνεδριάσει και πάλι προκειμένου να αποφασίσει για το μελλον των κινητοποιήσεων.

Της συνεδρίασης της ΠΝΟ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία ωστόσο, απέβη άκαρπη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για ένα κοινωνικό πρόβλημα, αυτό «με τα παιδιά που βρίσκονται στην Κρήτη και έχουν αποκλειστεί και δεν είναι δυνατό να το αγνοούμε. Επίσης, το αγροτικό ζήτημα, με το να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αγορές της Ευρώπης, δεν μπορεί να το αγνοεί ούτε η ΠΝΟ, ούτε η Kυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε πως ζήτησε συγκεκριμένο ραντεβού με την ΠΝΟ για το ασφαλιστικό μέσα στην εβδομάδα και με την υπουργό Εργασίας, για τα ζητήματα των συντάξεων και άλλων θεμάτων προκειμένου να βρεθούν λύσεις. «Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ συνέχισης της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες και στα παιδιά και στους αγρότες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η νέα απεργία, αναμένεται να διογκώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, με τις χιλιάδες των μαθητών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησιά όπου και είχαν μεταβεί για την πενταήμερη εκδρομή τους, αλλά και στον αγροτικό κόσμο που ανησυχεί για τα ευπαθή προϊόντα που δεν μπορούν να διοχετευτούν στην εσωτερική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό.