X

Με έκτακτο δρομολόγιο στον Πειραιά τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης

Αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου παρά την απεργία της ΠΝΟ το πλοίο. Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ant1news

Το απόγευμα της Τετάρτης αναχώρησε το έκτατο δρομολόγιο για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από το Ηράκλειο της Κρήτης προς τον Πειραιά, παρά την απεργία της ΠΝΟ.

Το πλοίο έφυγε από την Κρήτη στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ είχε προηγηθεί ένταση με τους παραγωγούς που ζητούν την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου, παρά την απεργία της ΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, τα πλοία παραμένουν δεμένα και σήμερα, καθώς τα μέλη της ΠΝΟ συμμετέχουν στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σήμερα αναμένεται νέα συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω απεργιακές κινήσεις της.

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών, η οποία δρομολόγησε το έκτακτο δρομολόγιο:

«Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή της να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων».

Διπλό μήνυμα προς τους ναυτικούς και την κυβέρνηση έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που έχει προκληθεί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ στην οικονομία, προσθέτοντας απευθυνόμενος στους απεργούς ότι, «οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν πρέπει να εμποδίζουν άλλους παραγωγικούς κλάδους».