X

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ

Κρίνεται σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας εν μέσω αρκετών ελλείψεων, πολλών αντιδράσεων, αλλά και επεισοδίων.

Ant1news

Το μέλλον της απεργίας των ναυτεργατών κρίνεται σήμερα το πρωί, καθώς συνεδριάζει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία στην τελευταία της συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για ακόμη 48 ώρες, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Κυριακής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση στους ναυτεργάτες για λήξη της απεργίας, ενώ υπήρξε και συνάντηση του ιδίου με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, στην οποία επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να ανοίξει διάλογο για όλα τα θέματα.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής η απεργία της ΠΝΟ "έσπασε" σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο, όπου ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιώτες μετέφεραν ανθρώπους και προϊόντα σε άλλες περιοχές.

Παράλληλα, ένταση επικρατησε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερές και τους ιδίους στην καταστροφή.

Μετά την άφιξή τους, οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι και εκτόξευσαν φωτοβολίδες, ενώ από το πλοίο οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο. Στη συνέχεια, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ ξέσπασε φωτιά σε εκδοτήρια.

Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, ωστόσο το ασθενοφόρο που κατέφθασε για να τον παραλάβει παρεμποδίστηκε από το πλήθος.