X

Αγροτικά μπλόκα: “κόπηκε” η Ελλάδα στη μέση

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας στο ρεύμα προς την Αθήνα. Που αλλού έχουν στηθεί μπλόκα.

Ant1news

Κλειστή επ' αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας στο ρεύμα προς την Αθήνα.

Λίγο μετά τις 14:00 κατέφθασαν τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας, στο μπλόκο της Νίκαιας και λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

-Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε.με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατύκαμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

-Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

 

 

 

Μπλόκο Προμαχώνα

 Την ίδια ώρα, αποφασισμένοι να φτάσουν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δηλώνουν οι αγρότες της Λάρισας στο δεύτερο μεγάλο μπλόκο που στήθηκε χθες.

Περισσότερα από 100 τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα επιχείρησαν χθες να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και για αρκετή ώρα υπήρξε ένταση.

 

Αιγιαλεία, Αχαΐα και Άρτα

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.

Στην Άρτα, κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού από τα τρακτέρ των αγροτών.

 

Μακεδονία

 Οριστικές αποφάσεις θα πάρουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή σε νέα γενική συνέλευση στο Πολύκαστρο Κιλκίς. 

«Σκεφτόμαστε να είναι δύο τα μπλόκα, ένα πιθανότατα στο τελωνείο των Ευζώνων κι ένα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

 

Φθιώτιδα

Έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Ανθήλης οι αγρότες της Φθιώτιδας προειδοποιώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Ανθήλης καλούν τους συναδέλφους τους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να βρεθούν στο πλευρό τους.

 

Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Στην Αιτωλοακαρνανία, η παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών ανακοίνωσε ότι έπειτα από σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών από όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, αποφασίστηκε η δημιουργία δύο μπλόκων.

Το πρώτο θα είναι στον κόμβο Κεφαλόβρυσου της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και το δεύτερο στον 'Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Επίσης, στις 12το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου.

Στην Ηλεία, αποφασίστηκε από τους αγρότες να συνεχιστεί ο δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών Πύργου στο Λατίφι της Αμαλιάδας, από τις 11:00 έως τις 13:00. Όμως, σε πρώτη φάση το κλείσιμο του δρόμου θα γίνεται ανά δύο ημέρες.