X

Μπλόκα και εντάσεις αγροτών – ΜΑΤ στα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων (βίντεο)

Αστυνομικά μπλόκα στα αγροτικά, για να μείνουν ανοιχτά τα τελωνεία. Πού υπάρχουν μπλόκα στην υπόλοιπη χώρα.

Ant1news

Ένταση δημιουργήθηκε στη διασταύρωση Σιδηρόκαστρου, επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, έξω από τον Λευκώνα, μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει μπλόκο στους αγρότες, με σκοπό να τους εμποδίσουν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι αγρότες ωστόσο, άφησαν τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μια ομάδα 40 ατόμων ξεκίνησε πεζοί να προς το τελωνείο. Διαπιστώνοντας ότι υπήρχε κι άλλο μπλόκο, προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα, έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών, που με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 


Άνοιξε η Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σταμάτησαν τον αποκλεισμό που είχαν πραγματοποιήσει από τις 16:00 το μεσημέρι μέχρι και 18:00.

Η εθνική Οδός με κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή επ' αόριστο και μέχρι να λυθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Από την μεριά τους οι αγρότες που βρίσκονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου προχώρησαν και σήμερα σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης λίγο μετά τις 18:20 υλοποιώντας την απόφαση τους για δίωρους αποκλεισμούς στο σημείο τις απογευματινές ώρες.

Κλειστή παραμέινε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 20:30 το βράδυ η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που δηλώνουν: «δεν πρόκειται να μετακινηθούμε από το οδόστρωμα, εκτός και φύγουν οι διμοιρίες από το οδόστρωμα και μας επιτρέψουν να πάμε Προμαχώνα», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος.

 

Κλεφτοπόλεμος και για το τελωνείο των Ευζώνων

«Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά», επισήμανε  από την πλευρά του μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης. Στο σημείο έχουν παραταχθεί περίπου 80 τρακτέρ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών, όπως μας επισήμανε ο αγρότης, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Bούλγαροι ευρωβουλευτές.

 Φωτογραφίες, βίντεο: fonh.gr, epiloges.tv