X

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι αγρότες. Κλείστηκε το ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ant1news

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια το μεσημέρι της Τρίτης.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου , προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. 

Παράλληλα, οι αγρότες στην σύσκεψη ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματα τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Όπως έγινε γνωστό τελικά το ραντεβού κλείστηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και με στελέχη της κυβέρνησης, από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος,για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Αποστόλου, το ραντεβού κλείστηκε ύστερα από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα που έγινε και στη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

  

Υπενθυμίζεται, πως παραμένει και ενισχύεται το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας στο οποίο συμμετέχουν αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Σε ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες και από το μπλόκο στο Γερακάρι, που εδώ και 13 μέρες βρίσκονται στον δρόμο.

Οι αγρότες μετέφεραν τα τρακτέρ τους και τις δυνάμεις στη Νίκαια, με στόχο να γίνει πιο δυναμικό το μπλόκο.

 

 

 

Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα έξω από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας (βίντεο)


Γάλα μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, έχυσαν οι κτηνοτρόφοι
, στη διάρκεια της συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι.

Επίσης, μοίρασαν γάλα σε διερχόμενους, ενώ τοποθέτησαν και μπάλες άχυρου στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, με τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου, αν ο Πρωθυπουργός δεν απαντήσει στο αίτημά τους για συνάντηση.

 

«Στέλνουμε ένα μήνυμα από εδώ στον κ. Πρωθυπουργό, ώστε να μας δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να ακούσει τα αιτήματά μας. Είναι ντροπή να μη δέχεται ένα κλάδο που δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο» είπε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Παλάσκας.

 

Νωρίτερα, οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας με αγρότες του νομού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο κτήριο της Περιφερειακής ενότητας Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι.

 

Όπως μεταδίδει το onairnews.gr, με φορτηγά και τρακτέρ, αφού διέσχισαν την πόλη, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας όπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας έριξαν γάλα και άχυρο.Συναντήθηκαν μαζί τους οι αντιπεριφερειάρχες κ. Λύτρας και κ. Μπαλαμπάνης, στους οποίους έδωσαν τα αιτήματα τους και τους ζήτησαν να βρεθούν άμεσα λύσεις μιας και οι κλάδοι τους πεθαίνουν, όπως είπαν.

 

Στη συνέχεια, αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου όπου θα αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους.