X

Εισβολή πυροσβεστών στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι πυροσβέστες ξήλωσαν τα ρολά του Υπουργείου. Έπιασαν στον "ύπνο" την Αστυνομία και κατασκήνωσαν στο Υπουργείο.

Ant1news

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης.

Ομάδα πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο προσπάθησαν να εισέλθουν στο Υπουργείο.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου στην προσπάθειά τους να τους αποτρέψουν κατέβασαν τα ρολά της εισόδου, γεγονός που εξόργισε τους πυροσβέστες οι οποίοι έκαναν "ντου" σπάζοντας τα ρολά και τη τζαμαρία.

Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στον χώρο και συναντήθηκαν με την Υπουργό, όλγα Γεροβασίλη.

Η κα. Γεροβασίλη τους απάντησε ότι είναι σύμφωνη με το αίτημα τους αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των συναρμόδιων Υπουργών, Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη.

Οι Πυροσβέστες απάντησαν ότι θα στείλουν αντιπροσωπείες τους στα άλλα δυο υπουργεία, αλλά δεν πρόκειται να φύγουν και θα κατασκηνώσουν στο κτίριο.

 

 

 

Σημειώνεται πως στο σημείο δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη, παρά μόνο πέντε ανδρών της ΕΛΑΣ, ενώ η ομάδα των ΜΑΤ που βρισκόταν λίγο πιο μακριά δεν κατάφερε να φτάσει στο σημείο.

Οι Πυροσβέστες παραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Σύνταγμα ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο (Πέμπτη) και όπως τονίζουν κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.