X

Σε κλοιό διαδηλωτών το Μέγαρο Μαξίμου (βίντεο)

Μικροένταση με αστυνομικούς όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν τις κλούβες που κλείνουν τον δρόμο. Καθαρίστριες κρέμασαν τα γάντια τους και έκαψαν τις στολές τους...

Ant1news

Λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς είχαν οι συμμετεχόντων στις πορείες των εργολαβικών εργαζόμενων νοσοκομείων και των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία στην προσπάθειά τους να διαπεράσουν τις κλούβες που κλείνουν τη Βασιλίσσης Σοφίας και δεν επιτρέπουν την προσέγγιση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Υγείας κρατώντας πλακάτ. Εκεί κρέμασαν τα γάντια τους και «ματωμένες» ποδιές σε σχοινί που άπλωσαν και στη συνέχεια έκαψαν τις ρόμπες τους.

Μετά πέρασαν από το υπουργείο Εργασίας και συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σε ανακοίνωσή της, «8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων βρίσκονται στον αέρα. Τους πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης» σημειώνει η Ομοσπονδία και διερωτάται: «Τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων;».

Εν τω μεταξύ, πανελλαδική απεργία ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο πραγματοποιούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Περίπου στις 14.00 συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία αντιδρώντας στην δημιουργία του νέου ΕΦΚΑ, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, στήθηκε πρόχειρα με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζονται τεράστια λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα.

 

Επίσης καταγγέλλουν λάθη κατά τη μεταφορά δεδομένων των ασφαλισμένων, πχ διπλή απογραφή του ίδιου ατόμου.

Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας, σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, οι ζητούν την μονιμοποίησή τους. Περίπου στις 10.00 συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν στο κτήριο γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα. Κατόπιν μετέβησαν στην Βουλή, όπου παρέδωσαν στα κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας.