X

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ η Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για εκατομμύρια πολίτες, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το μήνυμα Μητσοτάκη στους απεργούς και όχι μόνο.

Ant1news

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα είναι σήμερα η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ του ΟΑΣΑ, όπως και ο Προαστιακός.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ., «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Μητσοτάκης: με τις απεργίες αντί της Κυβέρνησης τιμωρείτε τους πολίτες

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε, μέσω Twitter το μήνυμά τους στους απεργούς και περαιτέρω, γράφοντας ότι, "με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε".

 

Για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι, "χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών".

 

ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων

"Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης "γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για το συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία". Σημειώνει ειδικότερα πως ο πρόεδρος της ΝΔ "το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας".

"Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ' ω ετάχθη", σχολιάζει.

ΚΚΕ: η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας

«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει τη μπουκιά απ' το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις  δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, σχετικά με το ζήτημα της απεργίας.

Kλειστοί σταθμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο

Υπενθυμίζεται ότι και αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό,  για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό «Αγ. Αντώνιος», «Αλιμος», «Ελληνικό» της Γραμμής 2 και «Αμπελόκηποι», «Χαλάνδρι» της Γραμμής 3. 

Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τους παραπάνω σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.