X

Η μάχη της… Κρήτης στην πλατεία Βάθη

Βγήκαν οι κατσούνες στο αγροτικό συλλαλητήριο! "Μάχη" με τα ΜΑΤ και επεισόδια. Άκαρπες οι προσπάθεις να φθάσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.Το σχόλιο του Β. Αποστόλου.

Ant1news

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί η πλατεία Βάθη. Αγρότες, που ήρθαν από την Κρήτη, για να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουν επωμιστεί το τελευταίο διάστημα, αντίκρισαν μπροστά τους κλούβες των ΜΑΤ.

Επιτέθηκαν με κρητικές μαγκούρες εναντίον των οχημάτων και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, ύστερα και από την άρνηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

Παράλληλα, επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς εμποδίστηκαν και εκεί από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου.

Το αγροτικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε τελικά λίγο πριν τις 17:00 με τους αγρότες να αποχωρούν από την πλατεία Βάθη.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Χαλκιάς, εκπρόσωπος των αγροτών από την παγκρήτια Επιτροπή, ανέφερε ότι «αγρότες από όλη την Ελλάδα από διάφορους συλλόγους, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε και να ακουστούμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο ενάντια στα προβλήματα, τα οποία δεν είναι μόνο για τους αγρότες, αλλά για όλους» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση συνεχίζεται».

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε ότι "η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή", ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, "άλλο ο διάλογος, άλλο ο τραμπουκισμός".

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε ότι η «δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποδέχθηκε σήμερα τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της Κρήτης στην Αθήνα με Μ.Α.Τ. και δακρυγόνα. Αυτοί που τους υποσχέθηκαν τα πάντα για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, τους ”αποζημίωσαν“ τελικά με μία άγρια φοροεπιδρομή των εισοδημάτων τους, με γιγάντωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, με εκτίναξη του κόστους παραγωγής, με αποστέρηση κάθε δυνατότητας ανάκαμψης και προοπτικής. Στην αγανάκτηση των αγροτών, η Κυβέρνηση απαντά για δεύτερη φορά, με ό,τι της εχει απομείνει. Με βία και αλαζονεία».

 

«Η καταιγίδα των μέτρων και των πολιτικών εις βάρος του αγροτικού κόσμου και κυρίως εις βάρος του αγροτικού εισοδήματος οδηγούν σήμερα τους αγρότες της Κρήτης να διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμά τους να μπορούν να ζήσουν στην Ελληνική Περιφέρεια. Αντί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να υποδέχεται τους αγρότες με ΜΑΤ και δακρυγόνα και να αποποιείται για ακόμη μία φορά των πολιτικών της ευθυνών κρυπτόμενη, καλό θα είναι έστω και στο και 5΄ να ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση», δήλωσε  από την πλευρά του ο Μιχάλης Τζελέπης, υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.