X

Εφοριακοί κρέμασαν πανό στο Υπουργείο Οικονομικών

Από νωρίς το πρωί δεκάδες εφοριακοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ant1news

Ένα τεράστιο πανό που καταλαμβάνει την πρόσοψη τεσσάρων ορόφων κρέμασαν εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Οι εφοριακοί, μέλη του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην είσοδο του κτιρίου και στο πανό που κρέμασαν καλούν την Κυβέρνηση “να σταματήσει τη λιτότητα”.

Οι εφοριακοί διαμαρτύρονται γιατί όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους "η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα σημάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Για κάθε 1.000 ευρώ μείωση του αφορολόγητου θα έχουμε ετήσια επιβάρυνση της τάξης του ποσού των 220 ευρώ και στην  περίπτωση  μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ  η μείωση που θα επέλθει σε μισθούς και συντάξεις  θα είναι της τάξης των 50 έως 60 ευρώ τον μήνα. Εξέλιξη που προφανώς και θίγει περισσότερο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και έρχεται να προστεθεί σε πλήθος αντίστοιχων μέτρων των προηγούμενων ετών (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις αφορολόγητου, χαράτσια κλπ)".  

 

«Την ίδια βέβαια στιγμή» συμπληρώνουν, «η διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών που προηγήθηκε της πλήρους εκχώρησης του ελέγχου αυτών στους δανειστές, η κατεύθυνση των ελέγχων στους μικρoοφειλέτες και η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνουν οι μεγαλοφοροφυγάδες, η εγκληματική υποβάθμιση και η συνεχής απαξίωση του ΣΔΟΕ, η αδυναμία (;) ελέγχου μεγάλων φορολογικών υποθέσεων οι οποίες οδηγούνται σε παραγραφή κλπ, έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν ότι οι εξαγγελίες για ανένδοτο κατά της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής ήταν δυστυχώς προσχηματικές και κενές περιεχομένου. Όπως φυσικά και η προοπτική να πληρώσουν κάποια στιγμή οι έχοντες και όσοι επί σειρά ετών λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο».