X

Στα Ιωάννινα το “Καραβάνι της Υγείας” (βίντεο)

Το Καραβάνι της ΠΟΕΔΗΝ με τα άλογα και τα μαύρα μπαλόνια διέσχισε την πόλη των Ιωαννίνων.

Ant1news

Στα Ιωάννινα έκανε σήμερα στάση το «Καραβάνι της Υγείας», που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, αλλά και την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το «Καραβάνι της Υγείας» κάνει περιοδεία στις μεγάλες πόλεις της χώρας και το ραντεβού στα Ιωάννινα δόθηκε στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, ενώ η τελευταία στάση του θα γίνει στο Νησάκι των Ιωαννίνων.

Τα άλογα και τα μαύρα μπαλόνια, χαρακτηριστικά του Καραβανιού, δεν έλειψαν από την πορεία των Ιωαννίνων, από την οποία όμως απουσίαζαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Όπως  δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τους αγώνες της για να μην βουλιάξει το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και ο τομέας Πρόνοιας στη χώρα».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

 

Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.