X

Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις και πορείες

Πορείες και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα. «Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες» είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ant1news

Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση από τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:00 το πρωί, ενώ σε εξέλιξη είναι η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος.

Την ευχή, η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών - λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

 

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 10.30 το πρωί και η Λαϊκή Ενότητα την ίδια ώρα στη γωνία Χαλκοκονδύλη και Πατησίων. Ακολουθεί και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 10.00 το πρωί συλλογικότητες και φορείς της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, Λαϊκή Ενότητα, ΣΕΚ και ΟΚΔΕ καλούν σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από στις 10:30 το πρωί βρίσκεται μπροστά στο Ε.Κ.Θ.