X

Επίθεση της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές

Η κυβέρνηση «εγκατέλειψε εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές», τονίζει η Συνομοσπονδία.

Ant1news


Γενική απεργία στις 17 Μαΐου αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, από κοινού με  την ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, ως πρώτη αντίδραση στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, "η Συγκυβέρνηση που εμπορεύθηκε την ελπίδα και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος. Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο Μνημόνιο, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση!»

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως «χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011”».

«Έχουμε τη δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές.  Τα συνδικάτα δεν είναι το "παλιό" και η "οπισθοδρόμηση" όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το παλιό και η συντήρηση είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές», καταλήγει η ΓΣΕΕ.