X

“Κατάληψη” στην Βουλή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (φωτο)

Ένταση και διαμαρτυρίες στην Βουλή από μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Δεν έφευγαν αν δεν έβλεπαν τους αρμόδιους υπουργούς. Τα αιτήματα του συλλόγου.

Ant1news

Διαμαρτυρίες και φωνές ακούστηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών δεν κατάφερε να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους μεταφέρει τα αιτήματά τους.

Το γεγονός ότι την αντιπροσωπεία τους δέχθηκαν δύο βουλευτές, η Γεωργία Γεννιά και ο Δημήτρης Ρίζος και όχι οι υπουργοί αφού δεν ήταν στη Βουλή, τους εκνεύρισε και για αρκετή ώρα παρέμειναν στην αίθουσα 227 του Κοινοβουλίου.

Λίγο αργότερα, κάποιοι από αυτούς συναντήθηκαν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Ποταμιού στα άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες.

«Από την ιδρυτική μας διακήρυξη αναδείξαμε το θέμα των ατόμων με αναπηρία, βάζοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση. Δίνουμε σκληρή μάχη, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή, όμως όπως ξέρετε, οι δικές μας ψήφοι δεν αρκούν. Η ευθύνη για την ψήφισή τους βαρύνει τους 153 του κ. Τσίπρα. Είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τελικά, τα μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν, μέσω του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον υφ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος του διαβεβαίωσε πως τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Από την μεριά τους τα μέλη του συλλόγου τόνισαν πως συμβεί αυτό, θα πραγματοποιήσουν εκ νέου κατάληψη την ημέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα στην Βουλή.

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ζητούν:

· να μην υπάρξει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,
· την διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω,
· την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παραπληγικούς και τετραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.