X

Ένταση και πάλι για τους πλειστηριασμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

"Άναψαν τα αίματα" και πάλι για τους πλειστηριασμούς. Πολίτες και μέλη συλλογικοτήτων απέτρεψαν τις εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες.

Ant1news

Ένταση σημειώθηκε ακόμη για ακόμη μία Τετάρτη τόσο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όσο και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πολίτες και μέλη Συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στα δύο Ειρηνοδικεία με σκοπό να αποτρέψουν τις εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα τα μέλη των συλλογικοτήτων «σφράγισαν» τις δικαστικές αίθουσες στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως στις οποίες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 16 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οκτώ σπιτιών- δυο από αυτά πρώτη κατοικία- και αλλά οκτώ καταστήματα.  

Η ένταση προκλήθηκε όταν μια συμβολαιογράφος κατάφερε να τρυπώσει σε μια από τις αίθουσες και να καθίσει στα έδρανα με σκοπό να προχωρήσει πλειστηριασμό με επισπεύδουσα γνωστή εταιρία και οφειλέτη ιδιοκτήτη τεσσάρων καταστημάτων για οφειλές ύψους 820.000 ευρώ.

Ένταση και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Να χτυπούν τα έδρανα του  δικαστηρίου και να φωνάζουν συνθήματα  ξεκίνησαν οι συγκεντρωμένοι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όταν μία συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με μέλη συλλογικοτήτων, η συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό, τον οποίο ήθελαν να αποτρέψουν οι ίδιοι. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή τους, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν την έδρα.