X

Απεργεί και αποφασίζει για τα σκουπίδια η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γενική απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ συνεδριάζει το συνδικαλιστικό όργανο για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Με μικρότερη συμμετοχή η πορεία προς τη Βουλή.

Ant1news

Υγειονομική βόμβα αποτελούν πλέον τα βουνά σκουπιδιών που πνίγουν όλους τους δήμους, σε συνδυασμό με την έλευση του αφρικανικού καύσωνα που καίει τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις με την κυβέρνηση, συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι σήμερα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου το συνδικαλιστικό τους όργανο προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Με μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, πραγματοποιείται η πορεία των συμβασιούχων στους δήμους προς τη Βουλή με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

«Την Πέμπτη, έχουμε την απεργιακή συγκέντρωση και την κινητοποίηση στην Αθήνα και καλούμε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, κάποια στιγμή, θα αλλάξει τη στάση της», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος.

 

Η απόφαση πάντως της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα, έχει προκαλέσει νέα πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και ο στρατός να μπει στη μάχη της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με δηλώσεις αλληλοκατηγοριών, συνεχίστηκε στη Βουλή, κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τους συμβασιούχους της καθαριότητας και πλέον έχει λάβει άλλες διαστάσεις με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκείνη ευθύνεται για τη συνέχιση των απεργιών και τούμπαλιν.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρόεδρό της, λέγοντας ότι με την «ψήφο του κ. Μητσοτάκη η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια, αρνούνται μόνιμες θέσεις και δείχνουν τον δρόμο της απόλυσης στους μέχρι τώρα συμβασιούχους, πρόκειται, δηλαδή, για μια ανεύθυνη, ανάλγητη και καταστροφική πολιτική εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας».

Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος απέδωσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό «τεράστιες ευθύνες» για το ότι «οι πολίτες υποφέρουν από την χαοτική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία».